Skip directly to content

Piškotki in politika zasebnosti

Piškotki in politika zasebnosti

V spodnjem besedilu je razloženo, kako se bodo shranjevale informacije, ki jih razkrijete na tej spletni strani, za katere namene se bodo uporabile, podrobno je razložena politika našega varovanja podatkov. Razloženo je tudi, kako uporabljati piškotke.

Politika zasebnosti

Z uporabo te spletne strani potrjujete, da smemo vsako informacijo, ki jo razkrijete na naši strani, uporabiti na naslednje načine:

Osebni podatki - Zbiramo lahko vaše osebne podatke, kot so vaše ime, naslov, telefonske številke in elektronski naslov, ki nam jih prostovoljno zaupate, ko se registrirate za uporabo naše spletne strani ali nam jih kakorkoli drugače prostovoljno posredujete.

Nadzor nad podatki - Pfizer, podružnica Ljubljana, z naslovom Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, bo kot nadzornik podatkovne baze zbiral vaše podatke.  

Kako bomo uporabili vaše osebne informacije - S tem, ko ste nam posredovali svoje osebne podatke, potrjujete, da se strinjate, da smemo, če je to dovoljeno po lokalnih zakonih oziroma če ste potrdili, da želite prejemati naša sporočila, te podatke uporabiti:

  • za odgovarjanje na vaša vprašanja,
  • za izboljšanje naših storitev,
  • za izboljšanje vsebine naših komunikacij,
  • za posredovanje nasvetov, koristnih informacij, novosti o naših izdelkih in posodobitvah,
  • za obveščanje o naših novih izdelkih in storitvah,
  • za pridobivanje vašega mnenja o naših izdelkih in storitvah,
  • za zagotavljanje skladnosti z lokalnimi zakoni, na primer za poročanje neželenih učinkov,
  • za presojo vaše prijave na zaposlitev,
  • za svoje lastne administrativne namene in za zagotavljanje kakovosti,
  • za druge namene, ki so lahko podrobneje opisani na naši spletni strani ali mobilni aplikaciji oziroma za katere smo se kakorkoli drugače dogovorili.

 

Če ste privolili, da želite prejemati naša reklamna sporočila, lahko Pfizer uporabi vaše informacije, da vam preko elektronske pošte ali preko drugega načina elektronskega komuniciranja pošlje medicinske in znanstvene informacije oziroma informacije v zvezi z zdravjem, za katere Pfizer meni, da vam bodo koristile oziroma da so relevantne za vaše delo in so prilagojene vašemu profesionalnemu profilu. Med take informacije sodijo tudi promocijske informacije o izdelkih, ki jih oglašuje Pfizer, in/ali informacije za izvedbo raziskave trga v povezavi z zdravstvenimi stanji ter uporabnostjo Pfizerjevih programov z zdravstvenimi informacijami.

Razkritja - Samo Pfizer, podružnica Ljubljana in druga podjetja skupine Pfizer (http://www.pfizer.com/) ter organizacije, ki sodelujejo s Pfizerjem pri obdelavi zgornjih informacij, bodo imeli dostop do vaših podatkov. Uporabimo lahko tretje osebe za izvedbo raziskav, obdelavo podatkov ali vzdrževanje spletnih strani, vsebine oziroma programov v našem imenu, vendar vaši podatki ne bodo razkriti nobenim tretjim osebam, kot na primer zunanjim organizacijam za pošiljanje elektronskih sporočil. Če ste pristali na prejemanje reklamnih sporočil  Pfizerja, lahko vaše podatke razkrijemo partnerjem zavezništva podjetja Pfizer (t.j. drugim podjetjem, ki oglašujejo zdravila skupaj s Pfizerjem) in ponudnikom storitev informacijske in komunikacijske tehnologije, ki sodelujejo s Pfizerjem za upoštevanje in nadzor lokalnih, regionalnih oziroma globalnih kampanj trženja za zdravila družbe Pfizer in/ali za zagotavljanje tehnične pomoči za bazo podatkov. Podatkovne baze in njihovi prejemniki se lahko nahajajo znotraj ali zunaj Evropske unije (kjer zakonski standardi glede zasebnosti morda niso enakovredni tistim, ki so veljavni v EU). Vedno bomo zagotovili ustrezne pravne in tehnične varnostne ukrepe, da bomo zaščitili vaše osebne informacije, in da bomo zagotovili, da ne bodo dostopne nepooblaščenim osebam. Čeprav je to malo verjetno, bomo morda morali vaše podatke razkriti po sodnem nalogu oziroma za zagotovitev drugih zakonskih ali regulatornih zahtev. Razumno si bomo prizadevali, da boste o tem predhodno obveščeni, razen če to zakonsko ne bo dovoljeno.  

Vaše podatke bomo shranjevali le tako dolgo, kolikor je treba za zagotovitev namenov, ki so opredeljeni v tej Izjavi o zasebnosti, razen če je daljše obdobje zahtevano ali dovoljeno z zakonom. Do svojih podatkov imate pravico dostopati kadarkoli s pisno zahtevo na naslov: Pfizer, podružnica Ljubljana, Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Svoje podatke lahko kadarkoli popravite ali pa se odjavite od prejemanja reklamnih sporočil, tako da spremenite nastavitve v zavihku »Urejanje podatkov« na strani »Moj račun«. Do te strani lahko dostopate s klikom na povezavo »Moj račun« na vrhu strani, potem ko se na spletno stran prijavite. Skušali bomo obravnavati vašo zahtevo, vključno z odjavo iz našega programa, v desetih delovnih dneh od prejema.

Politika o piškotkih

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke iz črk in številk, ki se po kliku na gumb 'Sprejmem piškotke' shranijo na vaš računalnik. Ti piškotki nam povejo, kako in kdaj se obiskujejo strani na spletnem mestu in koliko ljudi jih obišče. Z informacijami, ki jih pridobimo s to tehnologijo, želimo izboljšati svoje spletne strani. Čeprav piškotki običajno ne vsebujejo podatkov, ki omogočajo osebno prepoznavanje, lahko povežemo podatke, ki ste nam jih posredovali pri registraciji, s piškotki ali drugimi orodji za sledenje, ki jih naša spletna stran namesti na trdi disk vašega računalnika. Povezovanje piškotka z vašimi podatki ob registraciji nam omogoči večjo personalizacijo in funkcionalnost internetne strani. Brez piškotkov ta funkcionalnost ne bi bila mogoča.

Svoj spletni brskalnik lahko nastavite tako, da bo nadziral, ali boste sprejeli piškotke, jih zavrnili, ali pa vas obvesti vsakič, ko vam je piškotek poslan. Če je vaš brskalnik nastavljen tako, da zavrne piškotke, vas spletne strani, ki omogočajo piškotke, ob ponovnem obisku ne bodo prepoznale, kar lahko povzroči izgubo dela funkcionalnosti. V razdelku Pomoč v brskalniku boste našli informacije o tem, kako nastaviti brskalnik, da piškotkov ne sprejema. Za več informacij o piškotkih, vključno s tem, kako izvedeti, kateri piškotki so bili nastavljeni in kako upravljati z njimi ali jih izbrisati, obiščite www.allaboutcookies.org.

Poleg Pfizerjevih piškotkov lahko določene tretje osebe iz različnih razlogov namestijo svoje piškotke na vaš računalnik. Na primer, včasih uporabljamo spletni analitični orodji Google Analytics in/ali WebTrend, ki nam pomagata razumeti, kako obiskovalci uporabljajo naše spletne strani. Povezave ali oglasi tretjih oseb na naši spletni strani lahko prav tako uporabljajo piškotke; le-te lahko prejmete s klikom na povezavo na spletno stran ali oglas tretje osebe. Zbiranja ali uporabe informacij s strani tretjih oseb ne nadziramo, prav tako njihovi piškotki niso predmet te Politike zasebnosti. Če imate kakšna vprašanja v zvezi z zbiranjem in/ali uporabo informacij s strani tretjih oseb, morate stopiti v stik neposredno s temi podjetji.

Uporabimo lahko tudi druge sisteme sledenja, kot so slikovne značke (pixel-tags). Slikovne značke, včasih imenovane tudi spletni svetilniki, so po funkciji podobne piškotkom, a zaradi svoje neznatne velikost niso vidne. Uporabljamo jih za prenos določenih informacij na naše strežnike, da personaliziramo svoje spletne strani in sledimo vaši uporabi drugih Pfizerjevih spletnih strani. Poleg tega lahko slikovne značke uporabimo tudi v e-pošti, ki temelji na HTML. 

Kategorije piškotkov:

Nujno potrebni: Ti so nujni, da vam omogočimo premikanje po spletni strani in uporabo njenih funkcij, kot je na primer dostopanje do varovanih delov spletne strani. Brez teh piškotkov ne moremo zagotoviti storitev, ki bi jih želeli, na primer nakupovalne košarice ali spletnega plačevanja.

Izvedba/Analitika: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, na primer, na katere spletne strani obiskovalci dostopajo najpogosteje, ter o tem, ali so prejeli sporočilo o napaki s spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi identificirali obiskovalca. Vse informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, so združene in so zato anonimne ter se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. 

Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbire (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, od koder prihajate) in omogočajo napredne, bolj osebne lastnosti strani. Spletna stran vam na primer lahko sporoči lokalno poročilo o vremenu ali prometne informacije s tem, ko v piškotek shrani regijo, kjer se trenutno nahajate. Te piškotke lahko uporabimo tudi za shranjevanje sprememb, ki ste jih naredili glede velikosti besedila, izbire pisave in drugih delov spletnih strani, ki jih lahko prilagodite za svojo uporabo. Lahko jih uporabimo tudi za posredovanje storitev, za katere ste zaprosili, na primer gledanje video posnetka ali komentiranje bloga. Informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, lahko naredimo anonimne in ne morejo slediti vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Ciljano oglaševanje: Ti piškotki se uporabljajo za pošiljanje oglasov, ki so za vas glede na vaše interese bolj zanimivi, in da omejimo, kolikokrat vam oglas prikažemo, hkrati pa s tem pomagamo ovrednotiti učinkovitost oglaševalnih kampanj. Ponavadi so nameščeni s strani oglaševalskih mrež z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran, in to informacijo posredujejo drugim organizacijam, kot so na primer oglaševalske agencije. Precej pogosto so ciljani oziroma oglaševalski piškotki povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo posreduje druga organizacija.

Informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so lahko združene z vašimi osebnimi podatki, če ste registrirani uporabnik spletne strani.

Piškotke lahko deaktivirate na naslednje načine:

(i) z uporabo posebnih orodij za izključitev: glejte odsek »Nenujno potrebni piškotki, ki jih uporablja spletna stran« spodaj,

(ii) preko nastavitve spletnega brskalnika.

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Explorer: http://www.microsoft.com/info/cookies.mspx

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Safari: http://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/cookies/

 

Če uporabljate pametni telefon, nastavite svoje nastavitve preko aplikacije »Nastavitve« na svojem pametnem telefonu in/ali na aplikacijah za spletne brskalnike.
Če ni drugače navedeno, deaktivacija piškotkov, ki niso »nujno potrebni«, ne bo vplivala na delovanje spletne strani.

To poglavje o Piškotkih in politiki zasebnosti lahko kadarkoli dopolnimo. Prosimo, redno preverjajte to spletno stran, da se seznanite z morebitnimi spremembami.

Avtorske pravice© 2016. Pfizer, podružnica Ljubljana. Vse pravice pridržane.


***
Nenujno potrebni piškotki, ki jih uporablja spletna stran:

Piškotki

Namen

Posebno orodje za izključitev

Adobe Catalyst

Analitika: Za ustvarjanje poročil o uporabi spletnih strani, aplikacij, znamk in socialnih strani podjetja, kot na primer katere povezave se največkrat uporabijo, kako uporabniki najdejo spletne strani, kako uporabniki omenjajo njihove znamke na socialnih omrežjih in ali spletne strani, aplikacije in strani socialnega omrežja delujejo učinkovito.

Personalizacija na licu mesta: Za zagotovitev vsebine in oglasov na spletni strani podjetja Pfizer in znotraj njenih aplikacij, ki so bolj relevantne za njihove uporabnike.

Politika o zasebnosti: http://www.adobe.com/privacy/analytics.html

http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html#4

Google Analytics

Za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Informacije uporabimo za pripravo poročil in kot pomoč pri izboljšavi naše spletne strani. Piškotki zbirajo informacije na anonimen način, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, od kod so obiskovalci prišli na našo stran in spletne strani, ki so jih obiskali.

Politika o zasebnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Pripomo-ček Web engage

Za zbiranje povratnih informacij, pridobivanje uvida o strankah in za zagotavljanje pretvorbe za spletna podjetja. V osrčju pripomočka Web Engage je njegovo »tarčno orodje«, ki se ga lahko uporabi za identifikacijo segmentov obiskovalca (kot so na primer stran, ki ga je usmerila na našo stran, geografska lokacija, piškotki idr.) ter za pošiljanje določenega vprašalnika ali sporočila obiskovalcu.

Politika o zasebnosti: http://webengage.com/privacy

Ni na voljo.

tc_nu

Identificira nove uporabnike.

Ni na voljo.

tc_dnt

Vodi evidenco za vsako izključitev oziroma odjavo.

Ni na voljo.

tc_3ptid

Shranjuje unikatno identifikacijsko kodo za vsakega anonimnega uporabnika za identifikacijo drugega obiska strani.

Ni na voljo.

_mkto_trk

Obiskane strani in vsebine za uporabo v oglaševanju preko elektronske pošte.

Ni na voljo.

s_cc

Ta piškotek je nastavljen s strani JavaScript, ki kodo prebere za opredelitev, ali so piškotki na voljo.

Ni na voljo.

s_fid

Neuspešna identifikacija posameznega uporabnika, če druge metode niso na voljo.

Ni na voljo.

s_nr

Ugotovi, ali je uporabnik prvič na spletni strani.

Ni na voljo.

s_vi

Identifikacija podatkov o datumu/času posameznega uporabnika.

Ni na voljo.


Pfizer ne odgovarja za vsebino in točnost politik o zasebnosti in piškotkov tretjih oseb in orodij za izključitev, ki so navedeni tukaj.